Nagovor bodočim študentom pred vpisom

Spoštovani bodoči študenti, dovolite mi, da vam v imenu dekana prof. dr. Aleša Gregorca, v imenu sodelavcev in študentov ter v mojem osebnem imenu, zaželim dobrodošlico na naši fakulteti!

Danes je dan, ko odpiramo vrata možnostim. Ste pripravljeni, da stopite na to pot? Mi smo in če ste tudi vi, in verjamem da ste, potem boste pri nas našli več kot le učilnice in laboratorije – našli boste skupnost učiteljev, raziskovalcev in študentov, ki delamo za enak cilj. Tu ne gre le za študij, gre za povezovanje, deljenje idej in skupno rast.

Kmetijstvo namreč ni le področje, ki oblikujejo naš svet, ampak mora biti srce naše prihodnosti. Z znanjem, ki ga boste pridobili tukaj, boste prihodnost lahko soustvarjali. Vsak korak, ki ga boste naredili tukaj, bo korak k bolj zdravemu in trajnostnemu načinu življenja.

Ugotovili boste, da naša fakulteta ni le šola, ampak skupnost posameznikov, ki si delimo strast do raziskovanja, ustvarjanja in reševanja izzivov. Če se malo pošalim, kratica FKBV, ni nujno le kratica za Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede, temveč z vsako generacijo vpisanih študentov postajamo »Fakulteta za Kreativne in Bodoče Vizionarje«. In to ste vi. Zato boste tukaj našli mentorje, ki vas bodo spodbujali, prijatelje, s katerimi boste rasli in priložnosti, ki bodo razširile vaše obzorje. Naša vrata so odprta za vaše ideje, sanje in ambicije.

Zato vas vabimo, da se nam pridružite in postanete del premika k boljšemu svetu. Verjamemo, da lahko skupaj z majhnimi koraki dosežemo velike stvari.

Hvala, ker ste tu, in mi smo tukaj za vas. Danes predvsem, da vam predstavimo vse možnosti in odgovorimo na vaša vprašanja. Upam, da uresničimo vaša pričakovanja in se v jeseni vidimo na predavanjih.

Naj bo vaša pot naša skupna zgodba.

doc. dr. Anastazija Gselman

Prodekanja za izobraževalno dejavnost

Facebook
LinkedIn