Preizkus protokolov za predelavo mesnih izdelkov z znižano vsebnostjo nitratov in nitritov

Projekt EIP (Evropsko partnerstvo za inovacije) z naslovom »Preizkus protokolov za predelavo mesnih izdelkov z znižano vsebnostjo nitratov in nitritov«, se izvaja v okviru podukrepa 16.2: Podpora za pilotne projekte ter za razvoj novih proizvodov, praks, procesov in tehnologij. Trajanje projekta: 13.12.2023 – 14.12.2024 Koordinator projekta (vodilni partner)  Univerza v Mariboru, izr. prof. dr. Tomaž Langerholc (tomaz.langerholc@um.si)  Partnerji pri projektu: Allium z. o. o., so. p. KGZS Zavod Celje Kmetijski inštitut Slovenije – KIS KGZS Zavod Maribor Gaia Maia d.o.o. Kmetija Kovač Timotej Kmetija Ozmec Franc Kmetija Jožef Gruden VSEBINA PROJEKTA Potrošniki so vse bolj zahtevni glede uporabe aditivov v živilih, čemur sledi zakonodaja in predelovalci z zmanjševanjem njihove…

Continue ReadingPreizkus protokolov za predelavo mesnih izdelkov z znižano vsebnostjo nitratov in nitritov