PROJEKT V OKVIRU CILJNEGA RAZISKOVALNEGA PROGRAMA (CRP) »ZAGOTOVIMO.SI HRANO ZA JUTRI«
Kratka predstavitev osnovnih podatkov raziskovalnega projekta
Naziv težišča v okviru CRP:
2.01.03: Konkurenčnost proizvodnje hrane in obnovljivih naravnih virov; Rastlinska pridelava |
Šifra projekta:
V4-1409 |
Naslov projekta
SLO: Tehnologije pridelave hrušk in češenjANG: Production technology of cherry and pear |
Naziv nosilne raziskovalne organizacije:
0482-003Univerza v Mariboru, fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede |
Seznam sodelujočih raziskovalnih organizacij (RO):
401- Kmetijski inštitut Slovenije481- Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta148 – KGZS ZAVOD Maribor1360 – KGZS ZAVOD Nova Gorica |
Sofinancer/sofinancerji:
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehranoARRS – Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije |
Šifra ter ime in priimek vodje projekta:
19081 | Unuk Tatjana |
Glavni cilj projekta: definirati pred- in poobiralno tehnologijo za pridelavo hrušk ter nekatere tehnološke rešitve v pridelavi češenj. Ponujene rešitve glavnih tehnoloških zahtev bodo dale osnovo za širitev teh dveh sadnih vrst v Sloveniji.
Povezave: