SREČANJE ALUMNI KLUBA FKBV

Botanični vrt Univerze v Mariboru, 7.6. 2019 ob 17.30

 

Vljudno Vas vabimo na srečanje Alumni kluba FKBV, ki se bo odvijalo v predavalnici Botaničnega vrta Univerze v Mariboru s pričetkom ob 17.30.
Srečanje bo vključevalo predavanje redne profesorice dr. Karmen Pažek z naslovom Predstavitev Resolucije "Naša hrana, podeželje in naravni viri po 2021".

Srečanje Alumni kluba FKBV in predavanje pred prireditvijo je brezplačno.

Po predavanju Vas vabimo da se nam pridružite na prireditvi Vrtnice in Vino, ki se prične ob 18.30, na kateri lahko srečanje nadaljujemo ob naši stojnici in dobrem kozarcu vina.
Člani Alumni kluba lahko kupite vstopnico za Vrtnice in vino po polovični ceni 6 EUR (redna cena 12 EUR).

VABILO PRIPETO K TEM MAILU.

Vaš Alumni klub.


ALUMNI-FKBV1

Slogan kluba: OSTANIMO POVEZANI

Vizija kluba: Promovirati, utrjevati in po svojih močeh razvijati mrežo znanja in izkušenj na FKBV UM.
 
Spoštovani člani Alumni kluba!
 

Prijave za članstvo sprejemamo:

 • na tel. številko 02/320 90 94 dr. Andrej Mergeduš,
 • po pošti na naslov: FKBV– za alumni, Pivola 10, 2311 HOČE,
 • ali na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..
Veselimo se vaših odgovorov!
 
(PDF) Statut Alumni kluba FKBV UM
 
 
Poročila:

 ALUMNI-FKBV1Ob odprtju novih prostorov Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru (FKBV), ki je v svoji 50-letni zgodovini nosila še imena VAŠ, VKŠ in FK,  smo sklenili uresniciti že dolgo pripravljano zamisel o ustanovitvi združenja diplomantov naše šole, po vzoru drugih visokošolskih ustanov v svetu imenovanega »ALUMNI klub«. Z ALUMNI oznacujemo danes absolvente ali bivše študente visokošolskega izobraževanja. Beseda ALUMNI izhaja iz latinšcine in je množina besede 'alumnus', ki jo v slovenšcini prepoznamo pod pojmom 'gojenec'. Ceprav v ZDA obstajajo ALUMNI klubi že vec kot 200 let, jih v Sloveniji do pred kratkim nismo poznali. Tudi kontinentalna Evropa s starejšo tradicijo v visokošolskem izobraževanju ni imela ALUMNI klubov. Do sedaj na naši šoli, tudi zaradi nemogocih prostorskih razmer, nismo posvecali potrebne pozornosti ohranjanju stikov s svojimi bivšimi študenti oziroma diplomanti, smo se pa za to odlocili sedaj, ko se je fakulteta preselila v nove imenitne prostore gradu Hompoš.

 
Vsaka fakulteta je komunikacijski prostor ljudi, ki so, hote ali nehote, povezani v mrežo nastalo s študijem in delom posameznikov in ki jo sestavljajo razlicne generacije, discipline in tudi narodnosti. Zato želimo s klubom ALUMNI Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede vzpostaviti in razvijati sodelovanje ter povezovanje šole s svojimi diplomanti, negovati pripadnost diplomantov ustanovi ter skrbeti za ugled izobrazbe in poklica pridobljenih na naši fakulteti. Izzivi prihodnosti namrec zahtevajo tudi aktiviranje vseh razpoložljivih znanj naših bivših študentov, zaposlenih in prijateljev naše fakultete. Vsi skupaj si delimo odgovornost do naše preteklosti, sedanjosti in do akademskega poslanstva naše fakultete. Prihodnost Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede je v naših rokah, vseeno, ce smo ji blizu ali stran od nje, ce smo mladi ali starejši, vsak naš prispevek pomeni, da soustvarjamo njeno zgodovino, sedanjost in kulturo, smo snovalci novih idej, skrbniki naše dedišcine in raziskovalci narave.
 
Z ustanovitvijo kluba ALUMNI želimo stkati trdno mrežo vezi med študenti, diplomanti in prijatelji fakultete, njegove dejavnosti pa bi bile na zacetku zlasti:
 • priprava internetnega portala ALUMNI FKBV,
 • seznanjanje z novicami in dogodki na FKBV,
 • vpeljava vseživljenjskega izobraževanja,
 • organizacija druženj, obiskov, strokovnih ekskurzij, izletov in drugih dogodkov,
 • ustanovitev namenskih fundacij.

Namen kluba je:

 • vzpostaviti in negovati povezanost in komunikacijo med diplomanti vseh generacij,
 • prispevati k vecji prepoznavnosti diplomantov tako doma kot v tujini, v javnem in zasebnem sektorju,
 • ustvarjati in spodbujati sodelovanje med clani alumni kluba, gospodarskimi subjekti in drugimi družbenimi institucijami,
 • zagotoviti možnosti za sodelovanje diplomantov pri razvijanju programov,
 • prispevati k osebnemu in strokovnemu razvoju posameznikov in organizacij,
 • aktivno sodelovanje pri razvoju družbe.

 Rezultat iskanja slik za fkbvALUMNI-FKBV1Članstvo v Alumni klubu FKBV je brezplačno!


Splošni pogoji članstva:
 1. Za pridobitev statusa člana je potrebno izpolniti obrazec za vclanitev in ga poslati na elektronski naslov kluba.Za prekinitev clanstva je potrebno poslati pisni preklic na elektronski naslov kluba. 

 2. Včlanite v klub je brezplačna, saj clanarine ni. Zgolj s članstvom v klubu, član nima nobenega stroška. V primeru kakršne koli spremembe financnega poslovanja kluba bodo vsi člani predcasno obveščeni in po želji lahko brez kakršnih koli obveznosti prenehajo svoje članstvo.

 3. Z včlanitvijo v Alumni klub FKBV dovolite, da vas upravni odbor vodi kot rednega člana. S tem dovolite informiranje v zvezi z dejavnostmi (vabila na dogodke itn.), ki jih izvaja klub.

 4. Klub se zavezuje, da podatki ne bodo posredovani tretjim osebam in se bo s podatki ravnalo v skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov.

 5. Zaželeno je, da vsak član aktivno sodeluje pri razvoju, rasti, organizaciji in izvajanju aktivnostih kluba ter tako pomaga pri izpolnjevanju poslanstva Alumni kluba FKBV.


  Prijavnica za vclanitev v Alumni klub FKBV UM!