Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

Faculty of Agriculture and Life Sciences

  
Študij na FKBV

Študij na FKBV

Študijski programi

Visokošolski in univerzitetni študijski programi prve, druge in tretje stopnje...

More...
Botanični vrt

Botanični vrt

Univerze v Mariboru

Botanični vrt omogoča strokovna izobraževanja, predavanja, paktične prikaze, delavnice, raziskave in nudi strokovna vodenja odraslih in šolskih skupin. 

More...
Meranovo

Meranovo

Vinogradništvo in vinarstvo

Univerzitetni center za vinogradništvo in vinarstvo Katedra za vinogradništvo in vinarstvo

More...

2. svilogojski posvet, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, Vila Pohorski dvor 16. marec 2019, ob 9. uri

Organizator dogodka: Inštitut za svilogojstvo in svilarstvo, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru

Kontaktne osebe: dr. Rebeka Lucijana Berčič (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.), dr. Andreja Urbanek Krajnc (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.), Janez škalič (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.)

Na posvetu bomo v okviru predavanj in demonstracijskega prikaza predstavili svilogojstvo in s svilogojstvom povezano morikulturo, ter potencial ponovne obuditve te panoge v Sloveniji. Posvet bomo izvedli v treh sklopih. Prvi sklop – Obuditev svilogojstva: Predavateljica dr. Rebeka Lucijana Berčič iz Inštituta za svilogojstvo in svilarstvo, bo udeležencem predstavila ozadje svilogojstva, razvojni stadiji od jajčec do zapredanja kokonov, način reje, potencial reje v Sloveniji. Drugi sklop - Predstavitev pilotnih izkušenj svilogojstva: Poskusni rejec sviloprejk Janez Škalič bo udeležencem podal praktične izkušnje svilogojstva. Sledil bo prikaz reje sviloprejk, prikaz kokonov ter potrebnih pripomočkov in materialov za rejo sviloprejk. Tretji sklop - S svilogojstvom povezana morikultura: Ker so murvina drevesa ključnega pomena za svilogojstvo, bo dr. Andreja Urbanek Krajnc obiskovalce seznanila o različnih gojitvenih načinih murvinih dreves za intenzivno pridelavo listov in plodov. V okviru omenjenega dogodka bomo obiskovalcem ponudili tudi voden ogled in predstavitev vzorčnega kolekcijskega nasada murv na posestvu fakultete.

Za udeležbo posveta je potrebna predhodna prijava, in sicer do 7. marca 2019.

Povezava na prijavo na posvet http://murve.um.si/sl/domov/

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand